Voetbal4u.com

‘Strenge Frenkie zorgt voor frustratie bij Barcelona’

Bij FC Barcelona hebben ze een toenemende frustratie richting hun sterspeler Frenkie de Jong. De middenvelder staat namelijk niet te springen om zijn krabbel te zetten onder een nieuw contract. Hier maakt het Spaanse medium Marca melding van.

Er is Barcelona veel aan gelegen dat De Jong bijtekent, maar de financiële situatie van de club maakt dat niet gemakkelijk. In 2019 mocht de middenvelder, die overkwam van Ajax, tekenen voor een jaarsalaris dat inmiddels is opgelopen tot 27 miljoen euro bruto (vaste salaris, uitgestelde betalingen uit de corona-tijd en bonussen). Barça hoopt dat De Jong een nieuwe verbintenis aan wil gaan voor een iets lager salaris, maar daar zou de Oranje-international voorlopig dus niet aan mee willen werken.

Hetgeen resulteert volgens de genoemde krant dus tot ‘toenemende frustratie’ in Camp Nou. “Er heeft nog geen officiële meeting plaatsgevonden om deze reden en de situatie wordt zeer frustrerend voor de club. Het valt nog te bezien of ze De Jong de komende maanden zover kunnen krijgen om aan de onderhandelingstafel plaats te nemen..”

Sinds de komst van Xavi Hernández telt de selectie van FC Barcelona nog acht overgebleven spelers uit het Ronald Koeman-tijdperk, waaronder De Jong. Deze zomer werd de oud-Ajacied zelfs aangewezen als één van de vier leiders binnen de spelersgroep. De Spaanse oefenmeester sprak daarmee het vertrouwen in hem uit. In de zomer van 2022 werd De Jong nog gelinkt aan een vertrek. FC Barcelona wilde hem ogenschijnlijk van de loonlijst af hebben, maar inmiddels zitten beide partijen weer op één lijn. Betreft contractverlenging echter dus nog níét.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *