Voetbal4u.com

PSV-speler lacht om zijn bijnaam: ‘Zo ver uit de hand gelopen’

Ricardo Pepi verruilde deze zomer FC Augsburg voor een nieuw avontuur bij PSV. Hij heeft een Mexicaanse moeder, en speelde voor zijn Duitse avontuur bij FC Dallas.

In zijn jeugd heeft Pepi gelukkig weinig last gehad van racisme. “Natuurlijk is racisme nog een groot probleem, het lijkt de laatste jaren ook weer sterk toe te nemen. Niet alleen bij ons in Amerika maar ook hier in Europa gebeurt dit geregeld. Maar ik ben er zelf gelukkig nog niet mee in aanraking gekomen”, vertelt de spits in De PSV Supporter.

Pepi staat ook wel bekend als ‘El Tren’, oftewel ‘De Trein. “Het is ontstaan via Twitter, vreemd genoeg. We speelden op een gegeven moment vier thuiswedstrijden redelijk kort achter elkaar met FC Dallas. In die vier wedstrijden scoorde ik vijf of zes keer”, vertelt hij over zijn bijnaam. ” Vanaf dat moment gingen de fans los op Twitter en was mijn bijnaam geboren. Inmiddels is het zover uit de hand gelopen dat mijn vader, maar ook andere vrienden en familieleden een tatoeage hebben genomen van een trein.”

“Niet de naam, maar echt een afbeelding van een trein, met mijn gezicht erin verwerkt. Heel tof. Dus hopelijk wordt deze bijnaam ook in Nederland gebruikt binnenkort”, aldus de Amerikaans international.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *