Voetbal4u.com

‘Die PSV-speler wordt aan de kant geschoven’

PSV pakte gisteren uit met een 4-0 overwinning op NEC. Hirving Lozano maakte na vier jaar weer zijn rentree bij de Eindhovenaren, maar analist Kees Luijckx zag dat niet alles koek en ei was. Yorbe Vertessen zat namelijk niet blij op de reservebank.

Hij maakte tijdens de eerste drie competitieduels van PSV telkens minuten onder Peter Bosz, maar nu zat hij negentig minuten op de bank. “Ik zag Vertessen op de bank zitten, die was niet blij”, aldus Luijckx, die zag dat Lozano als invaller de voorkeur kreeg boven de Belgische aanvaller.

“Lozano was niet heel spraakmakend of opvallend tijdens zijn invalbeurt. Dat hij mag invallen, is het voordeel van een speler met een flinke status die gewoon voorrang krijgt in de pikorde”, aldus Luijckx bij de Eretribune. “Vertessen heeft het heel goed gedaan en deed precies wat de trainer van hem verlangt. Hij wordt nu gewoon aan de kant geschoven.”

De Belg kwam dit seizoen tot 127 speelminuten in de Eredivisie, waarin hij goed was voor 2 goals. HIj werd in de laatste dagen van de transferperiode gelinkt aan een tijdelijk vertrek uit Eindhoven, maar bleef toch. “Misschien had hij nog naar Twente gekund. Nu met terugwerkende kracht was hij daar waarschijnlijk graag heengegaan”, aldus Luijckx.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *