Voetbal4u.com

‘Sven Mislintat is over een paar maanden weg’

Analist Arno Vermeulen sluit niet uit dat Sven Mislintat over een paar maanden weer weg is bij Ajax. Hij heeft namelijk flinke kritiek op de aankopen van hem en zijn manier van werken in Amsterdam. Dit laat hij weten in het programma ‘Studio Voetbal’.

Vermeulen begint zijn pleidooi met kritiek op de werkwijze van Mislintat: “We weten dat Mislintat volkomen solistisch heeft gehandeld. Wie wind zaait zal storm oogsten. Hij heeft het op alle fronten niet voor elkaar. Mislintat heeft niet eerder gewerkt als directeur voetbalzaken omdat hij een scout was. Toch is hij naar Ajax gehaald voor de rol als directeur voetbalzaken. Dan komt er een machtsvacuüm door het vertrek van Edwin van der Sar. Mislintat stapt in dat vacuüm en heeft daarnaast geen mensen om mee te praten over voetbal. Hij gaat daarna op de solo-tour allerlei spelers halen.”

Het is niet alleen de manier van werken waarbij Vermeulen zijn vraagtekens zet. Ook het aankoopbeleid van de technisch directeur van Ajax krijgt ervan langs: “Hij haalt voor honderd miljoen euro aan spelers. Soms uit de tweede divisie, soms uit een jeugdteam, waarvan we allemaal denken: “Dat is wel heel vreemd”. Van St. Pauli haalt hij onder andere een centrale verdediger, hij haalt de ene na de andere linksback. Hij koopt geen speler die aan de rechterkant in de voorhoede kan spelen. Als je kijkt naar de bedragen dan heb je het idee dat Mislintat telkens het dubbele betaalt van wat ze hadden moeten betalen.”

Als klap op de vuurpijl twijfelt Vermeulen ook nog openlijk aan de toekomst van Mislintat bij Ajax: “Stel nou dat Mislintat over een paar maanden weg is, wat ik niet uitsluit. Dan zou het goed kunnen dat veel spelers tegen blijken te vallen. Er komt dan een nieuwe directeur voetbalzaken, een nieuwe leiding. Dan zit je met allerlei spelers die nog een vijfjarig contract hebben waar je vanaf wil. Dat kan je een ongelofelijk bedrag gaan kosten.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *