Voetbal4u.com

Voormalig topvoetballer gaat los en fileert ‘catastrofaal’ Ajax

Voormalig topvoetballer en huidig analist Marco van Basten heeft in het programma ‘Rondo’ hard uitgehaald naar Ajax. Hij vindt het namelijk onbegrijpelijk dat ze in een paar maanden het hele beleid van jaren om zeep hebben geholpen.

Sven Mislintat en Maurice Steijn blijken vooralsnog geen succesvol duo te zijn. Waar de directeur voetbalzaken er voorlopig niet in slaagde om een goede selectie op de been te brengen, heeft Steijn het moeilijk om zijn team aan de praat te krijgen. Het zorgde de afgelopen weken voor teleurstellende resultaten in de Nederlandse competitie.

Het verbaast Van Basten bepaald niet dat Ajax slecht presteert. “Het is hartstikke pijnlijk. Wat je vreesde, wordt realiteit”, benadrukt de voormalig topvoetballer. “Het is gewoon een drama. Slechte aankopen, geen niveau. Een td die zegt: ‘In november mag je ons beoordelen.’ Volgens mij heb je dan de verkeerde club gekozen, want vanaf dag één moet je presteren bij Ajax.”

“Vorig jaar was het al een bende, maar die is alleen maar groter en slechter geworden. Het is een catastrofe. Bij Ajax is er gewoon geen beleid. Je hebt geen algemeen directeur. Vorig jaar was (Edwin, red.) Van der Sar er, maar toen was het ook al een bende. Uiteindelijk hoeft niemand verantwoordelijkheid af te leggen.”

Het clubicoon van Ajax gaat vervolgens verder over Mislintat. De Duitser heeft voorlopig een slechte indruk gemaakt op Van Basten. “Deze man is binnengekomen, heeft een trainer aangesteld en is met de portemonnee gaan winkelen. Dat is het. Iedereen kijkt toe en knikt”, zo eindigt de analist vol onbegrip.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *