Voetbal4u.com

Ongekende puinbak: ‘Twee ontslagen op komst bij Ajax’

Het is momenteel een waanzinnige puinbak bij Ajax. En de twee meest prominente figuren binnen de club in de persoon van Sven Mislintat en Maurice Steijn moeten vrezen voor een ontslag. De technisch directeur wil de trainer eruit werken, maar het is goed mogelijk dat ze beiden op korte termijn hun biezen kunnen pakken.

Volgens Voetbal International werkt Mislintat achter de schermen in ieder geval al aan het ontslag van Steijn, na het 0-0 gelijkspel tegen Fortuna Sittard en de 3-1 nederlaag tegen FC Twente. “De Duitser wil van Steijn af en dringt bij zowel Van Halst als Hendriks aan op steun voor die beslissing, terwijl de trainer aan de andere kant wel het volste vertrouwen geniet van de staf en de spelersgroep.”

In juni was Mislintat zelf óók nog lyrisch over ‘overperformer’ Steijn: “De Duitser zag in hem de ideale trainer die aan de gang moest met de spelers die hij als td zou leveren. Een uitgangspunt dat hij vooraf allerminst kenbaar maakte richting de trainer, die daardoor op zijn beurt, net als de rest van de technische staf, scouting en jeugdopleiding, de transferperiode vol verbazing en ergernissen onderging.”

Het is natuurlijk mogelijk dat Steijn de laan uitgestuurd wordt, maar dan volgt de td vermoedelijk snel. De nieuwe algemeen directeur Alex Kroes kijkt namelijk al toe… “Kroes voert op de achtergrond gesprekken, maar is zich ervan bewust dat hij zich niet met de dagelijkse bedrijfsvoering kan bemoeien. Toch zullen zijn handen jeuken. Hij weet wat er wordt gevraagd bij een club als Ajax en kent met zijn schat aan ervaring de voetballerij in alle geledingen. De toekomstig algemeen directeur heeft de transferzomer van Ajax vol verbazing gadegeslagen. Het is inmiddels een publiek geheim in Amsterdam dat hij geen hoge pet op heeft van de handelswijze van Mislintat.”

En juist die ‘handelswijze’ ligt nu onder vuur: Ajax is zelfs een officieel onderzoek gestart naar zijn eigen technisch directeur.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *