Voetbal4u.com

‘Louis van Gaal hakt knoop door over Ajax’

Louis van Gaal zal niet terugkeren in een officiële rol bij Ajax. De 72-jarige toptrainer zegt dat zijn gezondheid momenteel voor gaat. Dit heeft hij laten weten tegenover de NOS.

Van Gaal werd de afgelopen tijd herhaaldelijk genoemd als mogelijk reddende engel van Ajax. Rafael van der Vaart gaf zondag voorafgaand aan de Klassieker tegen Feyenoord nog aan dat de handen van Van Gaal jeukten. “Het zou mij niet verbazen als Ajax serieus overweegt hem een carte blanche te geven”, zei hij.

Een terugkeer bij Ajax, in wat voor officiële functie dan ook, is echter geen optie voor de man die de Amsterdammers in de jaren negentig als trainer onder meer naar drie landstitels en de eindzege in de Champions League leidde. Zijn gezondheid gaat voor. Sinds 2020 lijdt hij aan een agressieve vorm van prostaatkanker. Rond de Eredivisie Awards maakte Van Gaal bekend in augustus weer te zijn geopereerd.

Als clubtrainer zit de carrière van Van Gaal er definitief op. “Coach van een club zie ik niet meer zitten”, maakte hij duidelijk. Een baan als bondscoach is nog wel een optie voor hem. “Dat is afhankelijk van veel factoren”, hield hij een slag om de arm.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *