Voetbal4u.com

‘Feyenoord hoeft de shirtjes niet eens uit te wassen’

Feyenoord had gisteren een makkelijke middag in de Johan Cruijff ArenA. De Rotterdammers stonden vroeg in de tweede helft met 0-3 voor toen de wedstrijd werd gestaakt. De analisten van Studio Voetbal vragen zich af of Feyenoord het ooit zo makkelijk heeft gehad in een Klassieker.

“De inspanning was echt minimaal. Ik denk dat de materiaalman van Feyenoord de shirtjes überhaupt niet hoeft te wassen. Ik denk dat de spelers niet eens gezweet hebben”, begint Ibrahim Afellay. “Feyenoord heeft nog nooit zo weinig heeft hoeven geven tijdens een Klassieker”, gaat de oud-middenvelder annex aanvaller verder.

Rafael van der Vaart is het met zijn collega eens en noemt het ‘bizar’ dat Feyenoord zo weinig te vrezen had van de Amsterdammers. “Ik denk dat Calvin Stengs twee ballen heeft aangeraakt, en zo kan ik er nog een paar opnoemen. En toch winnen ze gewoon met 0-3. Heel gek als je zat te kijken, naar zo’n Klassieker. Ze speelden op veertig procent”, vertelt de oud-Ajacied.

Volgens Pierre van Hooijdonk heeft dit goede spel mede te maken met het tactische plan van Arne Slot. “Tactisch was het achterin gewoon goed, met die backs die echt aan de binnenkant spelen”, zegt de oud-voetballer. Van der Vaart is het eens met zijn collega. “Ajax begon goed, maar Feyenoord is zo’n rustig, ingespeeld team. Die kunnen heel slecht spelen, maar toch winnen”, besluit hij.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *