Voetbal4u.com

Ajax-speler pakt uit: ‘Het is één en al chaos’

Voor de camera’s van ESPN is Ajax-doelman Jay Gorter ingegaan op de absurde crisis die er momenteel bij de club gaande is. Hij geeft aan dat de spelers zich proberen te focussen op de wedstrijden, maar dat dit in de huidige situatie best lastig is.

Als hij gevraagd wordt naar de wedstrijd, geeft hij aan dat de moed hem woensdag al snel in de schoenen zakte: “Ja, in het systeem wil je nog wel wat aanpassen. Met 0-3 op het scorebord en 35 minuten op de klok weet je dat het lastig wordt, maar je wil wat en probeert wat te forceren. Als Gimenez dan binnen drie minuten zo vrij voor mijn neus staat en hij schiet de 0-4 binnen, dan gaat het als een nachtkaars uit.” ESPN-verslaggever Hans Kraay confronteert de doelman ermee dat er de laatste tijd ‘wel erg vaak’ spelers voor zijn neus vrij staan. “Ja, heel vaak. En heel vrij. We moeten gaan reflecteren en hiermee aan het werk.”

Ook laat de doelman optekenen dat de situatie bij Ajax wat doet met de spelers. “Het is een hele nieuwe groep en er is zoveel chaos aan de hand. Ik pak net mijn telefoon en dan zie je dat het nog steeds bezig is. Er gebeurt een hoop rondom de club. Je probeert je toch te focussen op het voetballen, maar dat is lastiger dan je denkt. We hebben net met 4-0 op onze donder gekregen, in een klassieker. Het is moeilijk om nergens over na te denken. Hoe wij op het veld staan, wat er binnen de club gebeurt. Het is één en al chaos.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *