Voetbal4u.com

‘Alleen deze ervaren man kan Maurice Steijn nog redden’

Volgens De Telegraaf is een ontslag van Maurice Steijn zo goed als onvermijdelijk. Volgens het medium is hij nog maar op één manier te redden als oefenmeester van de Amsterdammers. Namelijk de hulp aanvaarden van een ervaren man als Henk ten Cate.

Die beslissing ligt bij Jan van Halst. ‘Alleen zal de interim-directeur intern en extern wel zijn licht moeten opsteken bij mensen met verstand van zaken alvorens zo’n zwaar besluit te nemen’, schrijven verslaggevers Mike Verweij en Valentijn Driessen, die Louis van Gaal én Ten Cate naar voren schuiven. ‘De laatste zou eventueel zelf een rol kunnen spelen en misschien worden toegevoegd aan de technische staf.’

Ten Cate had Steijn bij NAC Breda onder zijn hoede, is gelouterd als coach en schroomt niet om harde beslissingen te nemen. Bovendien kijkt hij zonder vooroordeel naar de spelers, inclusief aankopen. ‘De komst van een zwaargewicht als Ten Cate zou het trainersleven van Steijn bij Ajax kunnen verlengen en anders lijkt het een kwestie van aftellen tot de Hagenaar het veld ruimt in de Johan Cruijff Arena. Of Ten Cate zijn oude pupil Steijn en/of Ajax wil helpen, daarover bestaat geen enkele twijfel.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *