Voetbal4u.com

‘Donny van de Beek is een topspeler’

Daley Blind neemt het op voor Erik ten Hag en Donny van de Beek die momenteel door moeilijke tijden heen gaan bij Manchester United. De speler van Girona en het Nederlands elftal heeft geen twijfels over de kwaliteiten van het tweetal.

Ten Hag stond in 2018 aan het roer in Amsterdam, toen Blind besloot terug te keren. “Hij was heel belangrijk voor mij”, zegt de verdediger van Girona tegen The Athletic. “Hij legde uit wat zijn speelstijl was, die was aanvallend. Ik had eerst mijn twijfels, maar na een maand was ik overtuigd en geloofde ik er volledig in. We hadden er ook de spelers voor. Hij is tactisch zo duidelijk in wat hij wil en het is makkelijk voor de spelers om dat te volgen. Er was geen ruimte voor twijfel.”

Met Ten Hag reikte Ajax in 2018/2019 tot de halve finale van de Champions League. In eigen land werd de dubbel veroverd. “We groeiden uit tot een machine, werden beter en beter”, aldus de 33-jarige Blind. “Als hij de tijd krijgt kan Ten Hag dat ook bij United bereiken. Hij is een geweldige manager, een geweldige persoonlijkheid. Hij is direct, eerlijk en zegt waar het op staat. Hij is niet bang om grote beslissingen te nemen. Als dat je niet zint kun je vertrekken, want zijn trein gaat verder.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *