Voetbal4u.com

‘Een waardeloos Ajax-elftal helpt hem echt niet’

Voormalig voetballer en huidig analist Wim Kieft heeft medelijden met Ajax-spits Brian Brobbey. Hij stelt namelijk dat het huidige niveau van de Amsterdammers niet bijdraagt aan de ontwikkeling van de aanvaller.

Hij kent net als heel Ajax een lastige seizoensstart en dat is duidelijk zichtbaar. ‘De laatste jaren hebben veel goede Eredivisie-spitsen moeite aan te haken in de grote competities’, schrijft Kieft in zijn column voor De Telegraaf. ‘Brian Brobbey is daar een voorbeeld van. Hij redde het niet bij RB Leipzig en is terug bij Ajax waar een waardeloos elftal hem niet echt helpt als spits. Veel kansen krijgt hij niet en omdat het vertrouwen laag is, zie je dat iedere misser aan Brobbey knaagt.’

‘Wel zal hij wat afwisselender moeten spelen’, vervolgt de oud-spits. ‘Te veel fungeert hij als aanspeelpunt. Dan gaat Brobbey tegen z’n tegenstanders aanhangen terwijl hij met zijn snelheid juist vaker de diepte moet zoeken. Dat hij kwaliteit bezit als spits en afmaker hebben we eerder gezien toen het wel draaide bij Ajax. Maar hoeveel fatsoenlijke ballen krijgt hij alles bij elkaar? En hoeveel steun van zijn medespelers? Brobbey zit in een moeilijke fase, maar dat heeft sterk te maken met het dramatische spel dat Ajax dit seizoen laat zien.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *