Voetbal4u.com

‘Ik zag de crisis bij Ajax al van ver aankomen’

Gerard van der Lem vindt dat Ajax de fout is ingegaan door Edwin van der Sar de taken van Marc Overmars te laten overnemen. Hij zag de ongekende puinbak bij de Amsterdammers dan ook al aankomen.

“Het is al begonnen toen Overmars wegging”, vertelt Van der Lem in het NH Sportcafé. “Ik heb gevraagd waarom hij dat ging doen, want ik vond die taken niks voor hem. Van der Sar is een hele aardig jongen, maar zodra er één zaakwaarnemer voor zijn neus staat, is hij weg. Overmars was daarin keihard, dus Ajax had toen meteen een nieuwe directeur voetbalzaken aan moeten nemen na het vertrek van Overmars.”

“Ik heb toen aan Van der Sar nog de namen voorgesteld van Max Huiberts en John de Jong”, gaat Van der Lem verder. Hier werd geen gehoor aangegeven, want Van der Sar werd benaderd om de taken van Overmars over te nemen. “Hij had het liever niet gedaan, maar omdat ze het aan hem vroegen, deed hij het wel. Hij nam de verantwoordelijkheid die hij eigenlijk niet had moeten nemen.”

Ook bij Sven Mislintat zette de voormalig Ajacied meteen zijn vraagtekens. “Het voelde gewoon meteen niet goed. Hij zou best een goede zakenman kunnen zijn, maar ik was wel verbaasd toen ik hoorde dat Mislintat de nieuwe directeur voetbalzaken ging worden van Ajax. Dat is wel een hele belangrijke baan binnen een voetbalorganisatie”, aldus Van der Lem.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *