Voetbal4u.com

‘Feyenoorder is enorm populair bij zijn teamgenoten’

Yankuba Minteh speelt pas sinds kort voor Feyenoord maar is nu al één van de publiekslievelingen. Hij maakte afgelopen weekend tegen Go Ahead Eagles een fraaie goal en lijkt steeds beter zijn draai te vinden in de ploeg van trainer Arne Slot.

“Minteh is enorm populair bij zijn ploeggenoten. Ze worden blij van hem”, zo vertelt Slot, geciteerd door het Algemeen Dagblad. “Na afloop moest hij naar de camera’s omdat hij was gekozen tot man van de wedstrijd. Dan praten de mensen van onze persafdeling even met hem. Om hem te vertellen wat hem te wachten zou kunnen staan. Minteh glimlachte en zei: ‘Geen zorgen jongens, in Denemarken was ik elke week man of the match’.”

De 19-jarige aanvaller stond al langer op de radar van Feyenoord. “Onze scouts waren zelf ook onder de indruk van zijn jaar bij Odense”, vervolgt de trainer. “Op een gegeven moment kwam Dennis te Kloese naar de technische staf toe. Minteh ging naar Newcastle United en die Engelsen zochten een club om hem aan uit te lenen. Zo kwam hij bij ons.”

Volgens Slot ontbreekt het Minteh in ieder geval niet aan zelfvertrouwen. In het goed druk zetten zou hij zich echter nog verder kunnen ontwikkelen. “Maar zijn bereidheid om alles te geven is enorm. Neem de wedstrijd tegen Ajax. Daar komt hij af en toe te laat bij Jorrel Hato. Maar vervolgens zet hij wel een sprint van zeventig meter om Borna Sosa nog te achterhalen. Als we dan zijn statistieken zien, is dat echt indrukwekkend. Minteh loopt in gesprinte meters tegen Ajax in een uurtje echt meer dan veel andere jongens in twee wedstrijden.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *