Voetbal4u.com

NRC: ‘Ajax werd gewaarschuwd voor Sven Mislintat’

Ajax werd voor zijn aanstelling al gewaarschuwd voor Sven Mislintat. De Duitser kon namelijk niet rekenen op goede referenties van zijn oude werkgever VFB Stuttgart. Ze waren nogal kritisch over zijn werkwijze. Hier maakt het NRC melding van.

Het medium weet te melden dat naast de transfer van Borna Sosa ook de overstap van Josip Sutalo mysterieus is verlopen. De Kroatische verdediger werd tot vlak voor zijn transfer nog bijgestaan door Marin Bule, maar die zou aan de kant zijn gezet. Maar eigenlijk ging het voor de aanstelling van Mislintat al fout. ‘Mensen die hem kennen uit eerdere functies waarschuwen dat hij moeilijk kan zijn om mee samen te werken’, klinkt het.

‘Zo zegt een hooggeplaatste (oud-)medewerker van Mislintats vorige club VfB Stuttgart, die door Ajax is gebeld voor een referentie, dat zijn imago niet strookt met de werkelijkheid. En dat je hem niet te veel ruimte moet geven. Na de transferzomer werden de aankopen van Mislintat nader onderzocht. Het onderzoek was echter niet de reden voor het ontslag van Mislintat, aldus het NRC. ‘Hij is uiteindelijk ontslagen vanwege zijn (werk)houding, die de club verdeelde, en de sportieve malaise. Signalen over Mislintats werkhouding drongen pas laat door bij de clubleiding.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *