Voetbal4u.com

‘Middlesbrough zet grote vraagtekens bij Akpom-transfer’

Chuba Akpom maakte deze zomer de overstap van het Engelse Middlesbrough naar Ajax. En die club zet nog altijd haar vraagtekens over hoe deze transfer tot stand is gekomen. De zaakwaarnemer van de aanvaller, Emeka Obasi,  wist namelijk al op voorhand hoe de onderhandelingen met de Amsterdammers zouden gaan verlopen.

Het NRC publiceert zondag een uitgebreid stuk waarin enkele transfers van Ajax onder de loep worden genomen. Middlesbrough had het seizoen in het Championship een onbekend bedrag in gedachten en RC Lens ging daar enkele miljoenen euro’s overheen, meldt een hooggeplaatste bron binnen de club. ‘Akpoms zaakwaarnemer, Emeka Obasi, belooft volgens de bron een beter bod binnen te hengelen. Lukt dat, dan heeft hij recht op een percentage van de meeropbrengst, zo spreekt Middlesbrough met hem af. Vervolgens komt Obasi met Ajax.’

Deze onderhandelingswijze is niet vreemd bij zaakwaarnemers. De details die volgen echter wel. ‘Het opmerkelijke is, vertelt de betrokkene van Middlesbrough, dat Obasi adviseert het eerste bod van Ajax af te wijzen. Hij weet dat Ajax met een tweede bod zal komen – en hoe hoog dat zal zijn. Dat bod komt. „Tot op de penny nauwkeurig”, zegt de bron in de clubleiding van Middlesbrough. Hoe Obasi aan die gevoelige informatie komt, is onduidelijk.’

Het onderzoek naar Mislintat zal ook kijken naar de transfer van Akpom. Bij Middlesbrough vindt men het vreemd dat Obasi van tevoren aan bepaalde informatie kwam. ‘Clubs houden informatie over wat ze maximaal bereid zijn te betalen voor een speler normaal gesproken binnenskamers, om te voorkomen dat ze de prijs opdrijven.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *