Voetbal4u.com

‘PSV’er was de uitblinker, maar had de slechtste data’

Sportjournalist Valentijn Driessen plaatst zo zijn twijfels bij de spelersdata die de clubs gebruiken voor hun transferbeleid. Zo wijst hij met zijn vinger naar PSV-middenvelder Malik Tillman die een uitstekende wedstrijd speelde afgelopen week tegen FC Volendam.

“We hebben het natuurlijk altijd over data en dat wordt steeds meer gemeengoed. Het volledig vertrouwen op data heeft bij Ajax zelfs al een aantal mensen de kop gekost”, geeft Driessen aan in de podcast Kick-off van De Telegraaf. “Maar weet je wie van iedereen de slechtste data had bij PSV in de wedstrijd tegen Volendam? Malik Tillman.”

“De waanzinnige uitblinker volgens Peter Bosz, en dat was hij ook. Hij speelde echt geweldig”, oordeelt Driessen. “Zo zie je maar dat die data geen ruk voorstelt. Hij had het meeste balverlies en de meeste passes die niet aankwamen. Maar de passes die allemaal wél aankwamen leverden direct een paar honderd procent kansen op.”

De journalist is lovend: “Hij scoorde zelf ook nog én gaf een geweldige bal op Guus Til na een superaanname. Alle data-fetisjisten kunnen voorlopig weer even terug hun hok in. Zo zie je maar: het is allemaal leuk, maar data is er alleen als ondersteuning. Maar ga alsjeblieft ook naar wedstrijden kijken, want dan zie je dat die Tillman geweldig heeft gespeeld.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *