Voetbal4u.com

Van Gaal: ‘Die Ajacied was te lief voor deze wereld’

Voormalig Ajax-doelman Stanley Menzo heeft het tijdens zijn loopbaan moeilijk gehad met zijn mentale gesteldheid. Als hij een fout maakte, dan kon hij dit volgens Louis van Gaal maar slecht loslaten.

“Menzo was te lief voor deze wereld en het feit dat hij keeper was, maakte het voor hem niet gemakkelijk. Naar aanleiding van Stanley, heb ik later een mental coach aangesteld”, vertelt Van Gaal in de ESPN-documentaire Menzo – De druk van het doel.

“Ik kwam later tot de conclusie dat ik Stanley moest passeren. Dat had te maken met het feit dat de keeper bij Ajax het meest onder druk stond”, vervolgt de voormalig succescoach. “Als je dan fouten gaat maken en niet tegen die weerstand van het publiek en de media op kan, dan wordt het moeilijk. Dat was in die tijd te veel gevraagd voor Stanley. “Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *