Voetbal4u.com

De 4 grootste kanshebbers in de Champions League volgens de bookmakers

Monument Valley MAAK VAN €1 GEWOON €50 ALS ORANJE ZONDAG WINT VAN POLEN!

Een nieuw voetbalseizoen, een nieuw seizoen in de Champions League. Ook dit jaar strijden de beste ploegen van Europa om de titel van de beste van het continent op dit hoogste podium. Maar wie gaat er ditmaal aan het einde van de rit die zo begeerde beker omhooghouden? We bespreken de vier ploegen die volgens de bookmakers de beste papieren hebben om dit seizoen de Champions League te winnen. En we verraden ook nog even wie de nummer vijf op het lijstje geweest zou zijn.

Manchester City

Het minste valt er te verdienen aan wedden op Manchester City, want de titelverdediger wordt ook dit jaar door de bookmakers als de grootste kanshebber beschouwd. De ploeg van Pep Guardiola is goed aan het seizoen in de Premier League begonnen, hoewel men daarna een twee keer op rij verloor. Manchester City profiteert van een gunstige loting voor de groepsfase van de Champions League en begon er ook goed aan met twee overwinningen. De afgelopen tien seizoenen bereikte City de knock-out fase, wat hun favorietenstatus voor het toernooi alleen maar ondersteunt. Het is een ploeg met een kampioensmentaliteit die ook bij tegenspoed het hoofd koel weet te houden.

Bayern München

Bayern München is zo’n ploeg waar je heel veel van verwacht en die je toch af en toe kunnen verrassen met rare uitglijders. In 2020 won het zonder publiek voor het laatst de Champions League, maar het wordt nog wel ieder jaar kampioen in Duitsland. Met de komst van spits Harry Kane hoopt Bayern op nieuw Europees succes. De resultaten in het begin van de groepsfase van de Champions League zijn goed op papier, maar dat verhult dat de Duitsers het toch ook wel regelmatig moeilijk hebben. Desalniettemin denken de bookmakers dat Bayern München na Manchester City de meeste kans maakt op de beker.

Real Madrid

Er waren tijden Real Madrid op nummer één zou staan bij de bookmakers, maar de tijden zijn anders momenteel. Dat neemt niet weg dat de koninklijken zeker een kans maken en daar ook vol voor zullen gaan, wat dat zijn ze aan hun stand verplicht. De club begon dan ook al goed aan de groepsfase met overwinningen op Union Berlin en Napoli, hoewel het om krappe overwinningen geen. De club die al 14 Europese titels op haar naam heeft is niet meer zo overweldigend op het veld als ze ooit geweest is, maar toch zal niemand echt héél verbaasd zijn als ze uiteindelijk toch de beker omhoog mogen tillen. Simpelweg omdat het Real Madrid is.

Arsenal

Mogelijk tot veler verbazing is Arsenal de club die door bookmakers op de vierde plek van kanshebbers gezet wordt, zeker omdat het al een tijdje geleden is dat Arsenal überhaupt meedeed in de Champions League. Onder trainer Mikel Arteta is Arsenal aan een sportieve opmars bezig. Deze zomer heeft Arteta ook nog meer dan 200 miljoen Britse pond mogen uitgeven en zo Kai Havertz, Jurrien Timber en Declan Rice binnengehaald. Misschien geen namen die doen vermoeden dat Arsenal er met de beker vandoor gaat, maar je weet nooit hoe een koe een haas vangt.

Het grote FC Barcelona haalt dit lijstje net niet: ze staan op nummer vijf wat betreft de quoteringen. Europees succes is voor de Spanjaarden alweer een tijdje geleden. De club heeft moeilijke jaren achter de rug, maar lijkt op de weg terug. Het winnen van de Champions League ligt niet in de lijn der verwachting, maar zou wel een gigantische opsteker zijn voor deze trotse club die de afgelopen jaren weinig te lachen heeft gehad.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *