Voetbal4u.com

‘Hij nam vlak voor de wedstrijd een shot whisky’

In het verleden van het voetbal zijn er heel wat kleurrijke personen langsgekomen. Zo ook de Engelse vedette Paul Cascoigne. Over hem zijn de nodige verhalen bekend. Analist Pierre van Hooijdonk weet er nog wel een aantal te vertellen.

In het programma Studio Voetbal zegt hij het volgende: “We moesten met Celtic thuis tegen Rangers. Vijf minuten voor de wedstrijd, dus na de warming-up van de spelers, gingen de deuren van de players loungen open en kwam Paul Gascoigne binnen. Hij bestelde een shot whiskey, sloeg het in één keer achterover en ging de kleedkamer van Rangers in om de wedstrijd te gaan spelen.”

Ook Michel van Egmond haakt in met een anekdote. “Hij begon de avond voor de wedstrijd drie flessen wijn te drinken, slikte heel veel slaappillen, werd wakker, nam een driedubbele cognac, reed naar het stadion en nam nog een driedubbele cognac en een paar slaappillen. Hij speelde de wedstrijd en viel daarna uiteraard in slaap. Hij werd wakker in zijn hotelkamer en vroeg aan zijn vriend wat er was gebeurd en hoe hij had gespeeld. Die zei: kijk maar op de tafel, daar staan bloemen, je bent man of the match geworden”, besluit hij.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *