Voetbal4u.com

Tweede directeur na Mislintat weg bij Ajax

Maurits Hendriks vertrekt per 1 maart eindelijk bij Ajax. Hier maakt De Telegraaf vandaag melding van. Hij wordt mede verantwoordelijk gehouden voor de ongekende bestuurscrisis en erbarmelijke sportieve resultaten.

Hij is de tweede directeur, na Sven Mislintat, die het veld moet ruimen bij Ajax. De krant schrijft dat ‘rvc-voorzitter Michael van Praag, de commissarissen Leo van Wijk en Danny Blind en rvc-adviseur Louis van Gaal alvast een lastige knoop door hakken voor Alex Kroes’, die per 15 maart begint in zijn functie als algemeen directeur van Ajax.

“Vanwege het vertrek van Hendriks, wiens baan na de komst van directeur voetbal Marijn Beuker, nog verder werd uitgekleed en werd beperkt tot de bouw van de Nieuwe Toekomst, zal er op sportpark De Toekomst opgelucht adem worden gehaald”, concludeert De Telegraaf. “De voormalige hockeybondscoach, technisch directeur van NOC*NSF en chef de mission bij de Olympische Spelen van 2012, 2014 en 2016 bleek door zijn hooghartige manier van leiding geven vrijwel direct een mismatch. Binnen enkele weken was hij de meest gehate persoon binnen de vereniging”, vervolgt Ajax-watcher Mike Verweij.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *