Voetbal4u.com

‘Goedkoopste Feyenoord-aanwinst blijkt meest nuttig te zijn’

Feyenoord pakte afgelopen zomer uit met enkele grote aankopen. Maar van al die aankopen blijken Calvin Stengs en doelman Timon Wellenreuther de meest nuttige te zijn geweest. Hier maakt journalist Marcel van der Kraan melding van in De Telegraaf.

Feyenoord begon met een valse start aan het seizoen en speelde zijn eerste twee wedstrijden gelijk tegen Fortuna Sittard (0-0) en Sparta Rotterdam (2-2). Doordat de Rotterdammers in het restant van de eerste seizoenshelft ook nog verloren van FC Twente (2-1) en PSV (1-2) is de achterstand opgelopen naar tien punten.

“Saillant detail is dat Feyenoord in dat bewuste kampioensjaar nagenoeg gelijk presteerde aan dit seizoen”, aldus Van der Kraan. “Het toont maar aan dat Peter Bosz als trainer aan een uitzonderlijk seizoen bezig is. Vorig voetbaljaar speelde Feyenoord voor de winterstop drie keer gelijk en verloor het één keer. Het scheelt dus nauwelijks iets.”

Tegenover het vertrek van smaakmaker en leider Orkun Kökçü stond de komst van onder meer Ayase Ueda, Luka Ivanusec en Ramiz Zeroruki. Zij weten echter geen van allen te overtuigen tot dusver. “De goedkoopste van allemaal, reservedoelman Timon Wellenreuther (één miljoen euro) bleek samen met Calvin Stengs (zes miljoen) het meest nuttig”, stel Van der Kraan.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *