Voetbal4u.com

‘Dat is het zwakste gedeelte van PSV’

PSV won midweeks in de Beker met 3-1 van FC Twente. Analist Aad de Mos snapt er maar niets van dat trainer Joseph Oosting met zijn team zo verdedigend aan de wedstrijd begon.

“Ik schrok er bij de analyses voor de wedstrijd van dat hij alles zou gaan veranderen”, begint De Mos in de podcast Twee Viertje van Soccernews. “Hij had de beste spelers van de wedstrijd tegen AZ op de bank gezet, Sem Steijn en Daan Rots. Hij wilde eigenlijk een wedstrijd gaan spelen die totaal niet bij de spelers van Twente paste: alles op de verdediging en zijn beste spelers op de bank.”

“Dan vraag je je af: wat bezielt zo iemand? Bij RKC heeft het weleens goed uitgepakt en met wissels in aanvallend opzicht heeft hij ook weleens succes gehad”, gaat de oud-trainer verder. “Dan wordt hij de wisselkoning genoemd en gaan ze daarin overdrijven. Mijn raad is: als je zo speelt zoals Twente tegen AZ deed, waarom zou je dan aan het elftal tonen?”

“Het zwakste gedeelte van PSV is ontegenzeggelijk toch de verdediging. Het middenveld en de aanval zijn van Europese klasse. Dan zou ik toch de druk erop zetten bij die verdediging, zoals ze dat deden tegen AZ. Het is een goede les, het was de eerste keer. Het is als het ware ook nog een beginnend trainer in de eredivisie. Hij heeft zelf ook toegegeven dat het een fout was, dat is natuurlijk helemaal prima. Ik had het nooit gedaan en zeker niet tegen PSV”, aldus De Mos.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *