Voetbal4u.com

‘Jordan Henderson naar belastingparadijs’

Bij Ajax zijn ze erg tevreden dat ze Jordan Henderson hebben weten op te pikken. Maar columnist Hugo Borst denkt hier een tikkeltje anders over.

Als presentator Jan-Joost van Gangelen Borst vraagt naar zijn eerste gedachte bij de transfer, roept de journalist: “Dat het beleid van Sven Mislintat vrolijk wordt voortgezet…” Hij is écht niet positief: “Een speler van 33 jaar die als De Verlosser wordt binnengehaald…” Vervolgens komen er wat beelden voorbij van de medische keuring: “Ik zie klein vetrandje aan de zijkant, ik let daar altijd heel goed op. Ik heb er niet zoveel vertrouwen in, eerlijk gezegd.”

Borst vindt dat Henderson nóóit voor Saudi-Arabië had moeten kiezen: “Met dat soort mensen heb ik weinig op. Maar ja, ik ben een dominee…” Bovendien denkt hij dat de middenvelder maar om één reden voor Amsterdam heeft gekozen: “Hij kon daar vijftien miljoen verdienen, dat hij het niet meer naar zijn zin heeft en dat hij dan vlucht naar belastingparadijs Nederland, want dat heeft hij goed uitgekozen. Het is handiger om in Nederland te spelen dan in andere Europese landen en hij denkt natuurlijk ook: de Eredivisie moet ik nog wel aankunnen.”

“Ik ben best een positief mens, maar ik kan hier niet veel van maken. Voor mij is Ajax nog altijd een club in verval en een tussentijdse aankoop, daar heb ik sowieso al weinig mee. Dat zijn doorgaans noodzetten en die lopen als je het statistisch gaat bekijken meestal niet goed af. Misschien dat hij geen miskoop wordt, maar om nou te zeggen dat we Jezus Christus hebben binnengehaald… nee”, sluit Borst af.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *