Voetbal4u.com

‘Ongelukkige Matthijs de Ligt zet in op zomers vertrek’

Matthijs de Ligt is niet gelukkig bij Bayern Munchen. En daarom zou de mandekker overwegen om deze zomer alweer te vertrekken uit Duitsland. Hier maakt het medium Sky Sport melding van.

Anderhalf jaar geleden kwam De Ligt voor 67 miljoen euro over van Juventus. De Nederlander kreeg bij Bayern München veel vertrouwen, maar dat veranderde toen Thomas Tuchel als hoofdtrainer aan het roer kwam te staan. Sindsdien zit hij veelal op de reservebank en lukt het hem niet om zichzelf in het basisteam te knokken.

Dat heeft voor een belangrijk gedeelte met zijn concurrentie te maken. Met Kim Min-jae en Dayot Upamecano beschikt Bayern München namelijk over twee spelers die uitstekend in het centrum kunnen spelen. Het lukte De Ligt niet om de kansen die hij kreeg te pakken, wat mede kwam door de knieblessure die hij opliep.

Achter de schermen zou het clubbestuur intussen bezig zijn met een nieuwe centrale verdediger, waarmee De Ligt zijn kansen op speeltijd minder ziet worden. Dit voetbaljaar kwam hij vooralsnog slechts in 12 officiële wedstrijden in actie, waarvan zevenmaal als basisspeler. Het zorgt voor veel onvrede bij De Ligt.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *