Voetbal4u.com

‘Ajax ziet eerste bod op aanvaller worden afgeslagen’

Borussia Dortmund heeft een eerste bod van Ajax op aanvaller Julian Rijkhoff afgeslagen. Hier maakt het Duitse medium ‘BILD’ melding van.

Hij maakte jarenlang onderdeel uit van de jeugdopleiding van Ajax. In 2021 besloot hij zijn jeugdliefde echter achter zich te laten en tekende hij een contract bij Borussia Dortmund, dat veel vertrouwen in hem uitsprak. Rijkhoff presteerde in zijn eerste jaren uitstekend, maar zit dit voetbaljaar op een dood spoor.

In de O19 kwam hij dit seizoen in 14 wedstrijden in actie, waarin hij goed was voor 11 doelpunten. Uitzicht op het eerste team heeft de 18-jarige centrumspits echter niet. Het zorgt ervoor dat hij naar verluidt om zich heen kijkt en dat hij openstaat voor een transfer, waarbij bekend is dat Ajax een van de gegadigden is.

Ajax wil aan het tweede team een spits toevoegen en ziet in Rijkhoff de perfecte kandidaat. Het zal dan echter wel diep in de buidel moeten tasten. Het Duitse medium laat weten dat de club minder dan 1 miljoen euro heeft geboden en dat Borussia Dortmund het aanbod heeft afgeslagen. Wat zijn huidige werkgever wél voor hem wil hebben, is onbekend.

Technisch manager Kelvin de Lange lijkt snel terug te komen met een nieuw bod, om de onderhandelingen te versnellen. Ook Barcelona zou zich namelijk hebben gemeld om Rijkhoff te strikken. Nog altijd behoort een wintertransfer naar Ajax tot de mogelijkheden, maar dan moet de club snel zien te handelen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *