Voetbal4u.com

‘Ajax wil uitpakken met komst van multifunctionele speler’

Ajax heeft haar vizier gericht op Boris Lum. Hij is een pas zestienjarige speler die onder contract staat bij het Duitse Hertha BSC. Hij wordt in Duitsland gezien als één van de grotere talenten. Zo zijn ook Bayern Munchen en Barcelona voor hem in de markt.

Hertha heeft zich al goed ingedekt tegen de groeiende interesse in Lum, die voor de Onder-17 uitkomt en in januari met het eerste mee mocht op trainingskamp naar Spanje. Afgelopen zomer maakte Hertha al bekend dat de tiener een meerjarig contract had ondertekend, zonder meer details prijs te geven. BILD meldt dat het gaat om een contract tot de zomer van 2026, met een eenzijdige optie voor nog een seizoen.

Lum, die op het middenveld zowel centraal als defensief kan spelen, mag contractueel niet voor minder dan vijf miljoen euro vertrekken en gaat elk seizoen meer verdienen. “Ik heb al lange tijd niet zo’n centrale middenvelder gezien bij Hertha”, zo waren onlangs de lovende woorden van trainer Pal Dardai. “Hij is een van de grootste talenten van de voorbije jaren. Het is een plezier om naar hem te kijken. Een geboren voetballer.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *