Voetbal4u.com

Clubicoon: ‘Noa Lang bleef eerst met zijn voet in de grond haken’

De overtreding van Mats Wieffer op Noa Lang was het meest besproken moment van het bekerduel tussen Feyenoord en PSV. De Eindhovenaren dachten een penalty te krijgen, echter dacht scheidsrechter Dennis Higler daar anders over.

In de Willem&Wessel podcast laat ‘De Kromme’ zich uit over dit moment. Bij PSV was de woede na de wedstrijd groot. Onder andere Noa Lang, Sergino Dest en ook Peter Bosz lieten zich uit over het veelbesproken moment. “Maar ik twijfel wel of het zo was zoals zij het zagen”, zegt Van Hanegem in de podcast. “Bij de eerste beelden dacht ik: hij raakt hem niet. Gek is dat. Daarna lieten ze alleen nog beelden van de andere kant zien. Bij die beelden denk je: je kan ‘m geven. Je ziet dat Lang voordat hij geraakt werd met zijn voet in de grond gaat. Voordat hij geraakt werd, zat hij al met de punt van zijn schoen in de aarde. Ik ben er niet honderd procent van overtuigd dat het een penalty was.”

“Misschien word ik uitgelachen, dat zal me een zorg zijn”, zegt de oud-voetballer gezien het feit dat hij zijn mening met niet heel veel mensen deelt. “Je hebt vaak mensen die willen dat het wél een penalty is. Zo zijn er een heleboel mensen bij de tv, die laten het alleen maar van die kant zien. Ja, dan denk je: het kan wel een penalty zijn. Maar ik zie Lang met de punt van zijn voet in de grond gaan en dan slaat hij door. Hij was toen nog niet geraakt.”

Volgens Van Hanegem is dit niet door zijn voorkeur voor de ploeg uit Rotterdam. “Als Feyenoord slecht speelt, ben ik wel een van de eersten die het zegt. Het is dus allemaal lulkoek. Als het andersom was geweest, zou ik hetzelfde hebben gezegd. Ik vraag me ook af waarom het spel zo snel werd hervat.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *