Voetbal4u.com

‘Ajax wil alleen verhuren met verplichte optie tot koop’

Ajax zou bereid zijn om mee te werken aan een vertrek van zomeraanwinst Carlos Forbs. Alleen wel tegen bepaalde voorwaarden. Een verhuur is mogelijk, maar dan wel met een verplichte optie tot koop. Hier maakt clubwatcher Mike Verweij melding van in de podcast ‘Kick-Off’.

Deze zomer kwam Forbs voor veertien miljoen euro over van de jeugdopleiding van Manchester City, maar komt dit seizoen tot niet heel veel speelminuten. Een winters vertrek iets waarover de laatste weken wordt gesproken. Verweij tempert deze speculaties. “Er zijn zelfs vijf clubs voor Forbs, waarvan Nottingham Forest totaal nog niet serieus is. Ze zijn nog niet heel concreet. Ajax worstelt er toch wel mee.”

“Ajax wil hem niet verhuren”, vervolgt de Ajax-watcher. “Bij die vierde goal van RKC zie je dat zijn snelheid wel een wapen is. Ajax wil hem alleen huren als er een verplichte optie tot koop bij zit. Ze willen dat dus alleen als ze zeker weten dat hij er voor de hoofdprijs vandoor gaat in de zomer. Dat blijft wel iets verbluffends: iedereen ziet dat die spelers niet functioneren, maar Ajax gaat ook voor Forbs dat aankoopbedrag weer terugkrijgen”, besluit hij.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *