Voetbal4u.com

‘Toen heb ik besloten open te staan voor een terugkeer naar Ajax’

Julian Rijkhoff wist deze winter terug te keren bij Ajax. De aanvaller stond afgelopen maandag al in de basis bij de beloften van de Amsterdammers op bezoek bij FC Utrecht.

“Ik heb chaosweken gehad. De afgelopen vier weken waren vermoeiend en zwaar”, vertelt Rijkhoff na de wedstrijd in gesprek met ESPN. “Alles is uiteindelijk op de laatste dag geregeld. Ik ben hartstikke blij dat het uiteindelijk nog gelukt is en dat ik weer hier minuten kan maken.” Rijkhoff werd in de zomer ook al in verband gebracht met een terugkeer naar de Johan Cruijff ArenA, maar de negentienjarige aanvaller wilde zelf pas deze winter terug. “Toen werden ze echt concreet. In de zomer was het niet concreet en was het niet alleen Ajax. Ik had voor mijzelf toen nog niet bedacht waar ik naartoe wilde. In de winter heb ik besloten dat ik openstond voor een terugkeer.”

“Mijn team en ik waren van mening dat de doorstroom naar het eerste team een te lastige weg was voor mij”, vervolgt Rijkhoff, die namens de Onder 19 in totaal 65 keer scoorde en 16 goals voorbereidde in 81 wedstrijden. “Ik paste niet in het straatje van de trainer van het eerste team. Ze wilden niet dat ik wegging, ze wilden dat ik tot de zomer bleef. Maar mijn gevoel en iedereen die ik erover sprak zei dat het beter was om de stap te maken.” In het eerste elftal had Rijkhoff onder meer moeten concurreren met Youssoufa Moukoko en Sébastien Haller.

Zodoende kende de Oranje-jeugdinternational, die al achtenhalf jaar in de jeugdopleiding van de Amsterdamse club speelde, geen twijfel meer. “Als Ajax laat weten dat ze je graag terug willen, je de afgelopen jaren op de voet hebben gevolgd en in jou nog steeds de toekomstige spits zien, spreekt dat heel veel vertrouwen uit. Dat is voor mij als speler ook lekker, zeker na de situatie bij Dortmund. Hier kan ik de laatste stap zetten richting het eerste.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *