Voetbal4u.com

Brian Brobbey vergeleken met Europese goalgetter

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE zondag wint van PEC!

Analist Marciano Vink is lovend over de voetballer Romelu Lukaku. Dit laat hij weten aan tafel bij ESPN. Hij denkt ook dat Ajax-spits Brian Brobbey veel van hem kan opsteken.

De Belgische centrumspits kwam in het eerste team van RSC Anderlecht terecht en maakte vervolgens al snel een overstap naar Chelsea. Daarna zou zijn carrière hem leiden langs onder meer Everton, Manchester United en Internationale. Intussen is hij neergestreken bij AS Roma, dat het donderdagavond in de Europa League opneemt tegen Feyenoord.

Volgens Vink heeft Lukaku in veel opzichten dingen weg van Brobbey. De aanvaller van Ajax beleeft een topseizoen en wordt veelal bewierookt om zijn ijzersterke lichaam, wat bij de Belg eveneens het geval is. Vink vindt dan ook dat Brobbey de kwaliteiten heeft om het ver in zijn spelersloopbaan te brengen.

“Als Lukaku aanneemt en wil wegdraaien, zit je er bovenop. Als hij aanneemt, speelt en door beweegt, moet je hem in de gaten blijven houden als verdediger”, zo legt hij uit, waarna hij de vergelijking met Brobbey maakt. “Het zijn vergelijkbare spelers. Zij hebben in vele opzichten een lichaam waar je ‘u’ tegen zegt.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *