Voetbal4u.com

‘Ajax wilde uitpakken met Feyenoord-revelatie en Van de Ven’

Ajax is in het verleden in de markt geweest voor mandekker Thomas Beelen. Hier maar de oud-coach van de Amsterdammers Alfred Schreuder melding van in een gesprek met Voetbal International.

In de zomer van 2022 legden de Amsterdammers tien miljoen euro op tafel voor Ahmetcan Kaplan: “Hij was en is een groot talent waar toen veel interesse in was. We haalden hem voor de toekomst omdat we in Calvin Bassey een speler zagen die snel voor veel geld verkocht kon worden aan een club in de Premier League.”

Schreuder onthult vervolgens: “We wilden Kaplan halen voor de toekomst, net als Thomas Beelen. Die konden we in de winterstop overnemen van PEC Zwolle omdat de kans groot was dat Jurriën Timber weg zou gaan. We hebben gepusht voor Thomas, maar uiteindelijk is dat niet gelukt.”

Beelen koos uiteindelijk voor De Kuip, maar Kaplan wilde wel naar onze hoofdstad verhuizen. Al was zijn komst wel afhankelijk van de verkoop van Perr Schuurs. “Vanwege zijn perspectief bij Ajax wilde hij graag de stap naar Torino maken en daar had ik begrip voor. Met het geld dat we voor Perr kregen, konden we Kaplan kopen. Hij is een jongen die er ook heel goed op stond bij andere Europese clubs. Andere opties waren toen niet beschikbaar voor ons. We hadden bijvoorbeeld interesse in Micky van de Ven, maar die bleek te duur.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *