Voetbal4u.com

Feyenoord pakt uit met fraaie interne slag

Feyenoord heeft het contract van de talentvolle aanvaller Leo Sauer weten te verlengen tot medio 2028. Dit weet het fanmedium 1908 te melden. De oude verbintenis van de Slowaak liep tot 2026.

Hij verruilde MSK Zilina in de zomer van 2022 op huurbasis voor Feyenoord, waarna hij vorig jaar definitief de overstap maakte naar de Nederlandse topclub. De 18-jarige aanvaller uit Slowakije speelde zijn wedstrijden vorig seizoen voor de Onder 21 en is in de huidige jaargang ook regelmatig te bewonderen bij de beloften, maar maakt ook steeds vaker minuten in de hoofdmacht. Sauer kwam tot op heden elf keer in actie voor het eerste van Feyenoord, goed voor één doelpunt en drie assists. Hij verzorgde anderhalve week geleden in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk als invaller nog de assist voor de winnende treffer van Mats Wieffer.

Sauer kwam vorige maand nog in aanmerking om Feyenoord op huurbasis te verlaten. De regerend kampioen van Nederland trachtte op de valreep van de winterse transferwindow Couhaib Driouech over te nemen van Excelsior. De Kralingers stonden wel degelijk open voor onderhandelingen met Feyenoord, maar hoopten dan wel Sauer erbij te kunnen betrekken. Excelsior wilde Sauer echter voor langer dan een halfjaar tot z’n beschikking hebben. Dat zag Feyenoord niet zitten. Er was op dat moment al sprake van een contractverlenging voor de Slowaak, die komende zomer met de nationale ploeg actief is op het Europees Kampioenschap in Duitsland.

1908.nl meldt dinsdagavond dat de ‘vertrouwde omgeving’ van de buitenspeler deze week nog afreist naar Rotterdam om aanwezig te kunnen zijn bij de contractondertekening. De verwachting is dat de huidige nummer twee van de Eredivisie het nieuws ‘spoedig’ bekend zal gaan maken.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *