Voetbal4u.com

‘Helemaal niemand is meer bang voor Ajax’

Voormalig voetballer en huidig analist Ruud Gullit is van mening dat Ajax geen enkele ploeg meer de nodige angst inboezemt. Hij heeft medelijden met trainer John van ‘t Schip die de laatste weken wanhopig opzoek is naar een goede formatie.

‘Niemand is meer bang voor Ajax’, schrijft Gullit in zijn nieuwe column voor De Telegraaf. ‘Of het nu Go Ahead Eagles, NEC, AZ of Bodø/Glimt is.’ Dat is wel eens anders geweest, vervolgt de oud-speler van AC Milan. ‘Voorheen speelde je tegen het Ajax-shirt dat imponeerde, tegenwoordig speel je tegen spelers die tekortkomen voor het niveau van Ajax.’

Dat Van ‘t Schip er na een goede start niet in is geslaagd om de stijgende lijn door te zetten, wekt bij Gullit een gevoel van meelij op. ‘Wat dat betreft heb ik na Maurice Steijn ook te doen met John van ‘t Schip. Begrijpelijk dat hij aan het sleutelen is geslagen aan zijn formatie. Als je zo op de pijnbank wordt gelegd in Noorwegen, dan reis je niet met een gerust gemoed af naar Alkmaar.’

Ajax speelde tegen AZ uiteindelijk met vijf verdedigers. ‘Achteraf is het eenvoudig te veroordelen, maar hoe zou het zijn afgelopen tegen AZ met een 4-3-3?’, vraagt Gullit zich af. ‘Als trainer, zeker als trainer van Ajax, kan je het nooit hardop zeggen dat je de schade zoveel mogelijk wil beperken en proberen één of drie punten weg te kapen. Maar in de situatie waarin Van ‘t Schip verkeert, ga je wel zo denken als trainer. Voor spelers geldt hetzelfde.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *