Voetbal4u.com

‘Dick Lukkien belt met Eredivisie-coach over Feyenoord’

Vanavond staat de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Groningen op het programma. Op het spel staat een finaleplek tegen NEC uit Nijmegen. Groningen-coach Dick Lukkien heeft voor deze wedstrijd advies ingewonnen bij Almere City-trainer Alex Pastoor.

Feyenoord won zondag weliswaar met 0-2 van Almere City, maar makkelijk ging het allesbehalve voor de ploeg van Arne Slot. De Rotterdammers hadden moeite om door de defensie van de promovendus te komen. Na afloop van de wedstrijd besloot FC Groningen-trainer Lukkien om telefonisch contact op te nemen met Almere-trainer Pastoor.

“Ik was benieuwd naar zijn plan en hoe hij dingen heeft ervaren”, vertelt de oefenmeester tegenover NOS. “Ik heb ook gekeken naar hoe Go Ahead Eagles en RKC het deden. Al die ploegen hebben het op hun eigen manier gedaan en waren er dichtbij. Wij gaan proberen daar een goede mix van te maken”, zegt Lukkien.

De 51-jarige trainer ziet kansen voor de bekerclash. “Hun avontuurlijke manier van spelen levert nogal eens ruimte op. Hoe meer spelers je op de helft van de tegenstander hebt, hoe minder je er op je eigen helft hebt. Dat zijn ruimtes die zij laten. Ik vind het een prachtige instelling, maar het is wel iets waar wij gebruik van kunnen maken.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *