Voetbal4u.com

‘Oranje-speler is een absoluut monster’

Zondag speelt Erling Haaland met Manchester City tegen Liverpool. En daar komt de spits de Nederlandse mandekker Virgil van Dijk tegen. In een gesprek met TNT Sport noemt hij hem een topverdediger.

De Noorse topaanvaller heeft normaliter weinig moeite om een doelpunt te maken. Dit voetbaljaar kwam hij tot 21 basisplaatsen en een invalbeurt in de Premier League, waarin hij goed was voor 18 treffers en 5 assists. Daarnaast speelde hij in 7 Champions League-wedstrijden mee en was hij daarin goed voor 6 doelpunten en een assist.

Het maakt duidelijk dat Haaland nauwelijks van scoren is af te houden. Tegen Van Dijk weet hij echter dat hij flink zijn best zal moeten doen. De Nederlander is al jarenlang de grote leider in het team van Jürgen Klopp en is lichamelijk zeer sterk gebouwd, waardoor Haaland naar eigen zeggen vaak moeite met hem heeft.

Haaland kijkt dan ook zeer uit naar de onderlinge duels die hij met Van Dijk zal moeten uitvechten. “Voor mij is hij de belangrijkste speler bij Liverpool, een monster. Ik hoorde dat hij ook nog heel aardig is, dus dat helpt. Ik speel graag tegen zulke spelers, dan test je jezelf echt. Het wordt een mooie wedstrijd”, aldus Haaland tegenover het medium.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *