Voetbal4u.com

‘Dan ben je hypocriet, iedereen die een Ajax-shirt van hem draagt is dat ook’

Ajax pakte deze winter uit met de komst van Jordan Henderson. Hij werd met veel ophef binnengehaald maar columnist Hugo Borst vindt het helemaal niks. Hij noemt hem zelfs een hypocriet, omdat hij het ooit opnam voor homoseksuelen, maar vervolgens wel ging spelen in Saudi-Arabië.

Dit laat hij weten in zijn column voor het Algemeen Dagblad. De schrijver, die geregeld aanschuift in het programma De Eretribune op ESPN, begint over een discussie met een man naar aanleiding van zijn teksten over Georginio Wijnaldum. Borst schreef vorige week dat hij het onbegrijpelijk vindt dat Wijnaldum onderdeel uitmaakt van de voorselectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland later deze maand. “Weliswaar pas 33 jaar, zei ik, maar vanwege Gini’s overbetaalde verblijf in een autocratisch bejaardenhuis, een oord waar rollatorvoetbal wordt gespeeld en waar je trouwens verplicht bent stenigingen of andere doodvonnissen te liken en de andere kant op te kijken als er arbeidsmigranten worden uitgebuit, is hij als voetballer een senior geworden, uitgerangeerd”, zo leest het.

Wijnaldum speelde tot medio januari nog samen met Henderson. Beide middenvelders kenden elkaar al van hun gezamenlijke periode bij Liverpool en maakten afgelopen zomer de overstap naar Al-Ettifaq in Saudi-Arabië. “Nog zo’n gewetenloze uitvreter. Ploeggenoot van Wijnaldum bij Al-Ettifaq. Nou, het levende bewijs toch!”, schrijft Borst over Henderson. “De man zei dat hij Henderson niet zo slecht vond. Demonstratief lachte ik hem uit. Meneer, Henderson is een dissonant op het middenveld van Ajax. Zoveel ervaring, maar inmiddels zo uitgewoond dat-ie de kracht mist om constant te presteren. Dus: veel balletjes breed en terug. Zelden een bal vooruit.” De man wees Borst erop dat hij Henderson vorige week een ‘heel goede dieptepass’ had zien geven. “Eén dieptepass maar. Vind je dat niet weinig. Reken één zo’n bal eens om op een exorbitant salaris”, reageerde Borst.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *