Voetbal4u.com

Jordan Henderson geeft toe spijt te hebben van transfer

Jordan Henderson heeft toegegeven dat de stap naar Saudi-Arabië deze zomer niet de juiste was. Vanavond neemt hij het met Ajax op tegen Aston Villa, waar hij verwacht een fluitconcert in ontvangst te nemen.

In een gesprek met het Algemeen Dagblad zegt hij dat dit hem alleen maar zal motiveren. Hij erkent dat zijn keuze voor Saudi-Arabië niet de juiste is geweest, maar geeft ook aan er veel van te hebben geleerd. “Voetbal is iets dat in mijn bloed zit, weet ik nu. En de competitie in Saudi-Arabië is in ontwikkeling en zal groter worden, maar past op dit moment niet bij mij.”

Het zijn Europese wedstrijden als die van Ajax tegen Aston Villa waar Henderson voor leeft, zo geeft hij aan. Dat de Engelse fans hem mogelijk uit zullen fluiten wegens zijn keuze voor Saudi-Arabië, deert hem niet. “Als mensen me uitfluiten, geeft me dat extra motivatie. Het ongelijk aantonen van criticasters is een rode draad in mijn loopbaan, dat slijt niet met de jaren. Het is mijn manier om emoties te uiten. Een passie die bij mij hoort.”

Hoewel het bij Ajax nog niet loopt zoals gewenst, is Henderson blij met zijn stap naar Amsterdam. “Er moet stabiliteit komen, op het veld en daarbuiten. Ik heb met bestuurders gesproken en daar wordt aan gewerkt. Wellicht verandert er de komende maanden iets in de selectie. Met de eigen identiteit als uitgangspunt moet Ajax binnen enkele jaren terugkeren naar het niveau waar de club hoort. Dat gaat met kleine stapjes. Eerst nationaal, daarna hopelijk ook internationaal.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *