Voetbal4u.com

Demasqué Ajax: ‘Hem wacht een ongekende monsterklus’

Ajax werd gisteren in de Conference League totaal kansloos uitgeschakeld door Aston Villa. Vandaag begint Alex Kroes officieel aan zijn werkzaamheden bij Ajax, en volgens Valentijn Driessen wacht hem een ongekende monsterklus om de boel weer op de rit te krijgen.

In De Telegraaf schrijft hij er het volgende over: “Wisten Van ’t Schip & co de Europese ontmaskering tegen Bodo/Glimt nog op miraculeuze wijze te verhinderen, tegen Aston Villa was er geen houden aan. In Amsterdam speelden de Villans in de spaarstand gelijk; met de handrem erop vernederden ze Ajax in Birmingham op een gruwelijke manier.”

Voor Kroes wacht een monsterklus stelt Driessen, die schetst dat er op personeelsgebied een puinhoop van is gemaakt. “De club is afgelopen twee seizoenen mede zo diep gevallen door een totaal gebrek aan fatsoenlijk toezicht gevoegd bij een dramatisch personeelsbeleid. Zeker in de top. De rvc-leden bij Ajax speelden daarin een belangrijke en tegelijkertijd bedenkelijke rol. Het zijn deze figuren – Jan van Halst, Annette Mosman, Georgette Schlick, Cees van Oevelen, de inmiddels vertrokken voorzitters Leen Meijaard en Pier Eringa die Kroes hebben binnengehaald als algemeen directeur. Niet bepaald een aanbeveling voor Kroes als je ziet welke puinhoop dit gezelschap ervan heeft gemaakt. Onder andere met de aanstelling van de directieleden Maurits Hendriks en Sven Mislintat, die intussen met pek en veren de ArenA zijn uitgejaagd vanwege ernstig disfunctioneren.”

Kroes moet volgens Driessen de kans en tijd krijgen en is van mening dat het opbouwen van een nieuw kampioenselftal een meerjaren klus zal worden. “Kroes dient na enkele kapitale missers van zijn voorganger Edwin van der Sar eerst de technische organisatie goed neer te zetten met de juiste trainer, een betrouwbare directeur transferzaken en een hoofd jeugdopleiding, die weet waar het Ajax-dna voor staat.”

Driessen schetst dat Kroes bovendien met een gecompliceerde factor krijgt te maken, omdat de voetbalbestuurder op de centen moet gaan letten. “De Europese inkomsten zijn nog maar een fractie van de opbrengsten in de Champions League-seizoenen terwijl de Ajacieden op de transfermarkt niet langer zo gewild zijn als voorheen. Ajax wacht daarom een reorganisatie om de inkomsten en uitgaven beter op elkaar af te stemmen. Naar verwachting gaan er zeventig tot honderd arbeidsplaatsen verloren. Iets wat intern ongetwijfeld tot onrust zal leiden.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *