Voetbal4u.com

‘Ik zie Feyenoorder volgend seizoen de topscorer van Eredivisie worden’

Journalist Tora Nakata volgt al twintig jaar de verrichtingen van Japanners die actief zijn in de Nederlandse voetbalwereld. Zo ziet hij het helemaal zitten in Feyenoord-spits Ayase Ueda.

Tegenover Voetbal International zegt Nakata het volgende: “Ayase traint nu op een hoger niveau dan hij gewend was en is volgens mij ook wat vermoeid, ook door het vele gereis voor interlands. Maar geef hem de tijd. Volgend seizoen zie ik hem zomaar topscorer van de Eredivisie worden. Al krijgt hij dan wel de concurrentie van Koki Ogawa. Carlos Aalbers heeft heeft het als expert van het Japanse voetbal weer oed gezien. Hij haalde Ritsu Doan naar FC Groningen, Yukinari naar AZ en nu heeft hij met Kodai Sano en Ogawa weer twee voltreffers uit Japan naar NEC gehaald.”

Wel ziet Nakata verschil in Japanse spelers. “Waar Ueda een natuurtalent is, een soort Luc Castaignos, is Ogawa een laatbloeier. De Michael Mols van NEC”, besluit de Japanner.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *