Voetbal4u.com

Ajacied droomt: ‘Ik wil de beste verdediger van de wereld worden’

Jorrel Hato heeft grote plannen voor de toekomst. De 18-jarige mandekker wil namelijk uitgroeien tot de beste verdediger van de wereld. Onlangs zette hij zijn krabbel onder een nieuw contract bij Ajax, waar hij nu tot medio 2028 vast ligt.

Hato praat bij Ajax veel met performance trainer Yoeri Pegel. Jordan Henderson helpt het talent om zich in het veld verbaal meer te laten gelden. “In mijn manier van verdedigen, mijn spel aan de bal en de coaching kan ik nog dominanter worden en de tegenstander het gevoel geven: hier valt niks te halen”, laat hij optekenen door het Algemeen Dagblad. Een mental coach heeft Hato niet, ook niet toen hij na de winterstop voor het eerst kritiek kreeg. “Ik kan en moet in alles nog meer laten zien wie ik echt ben. Ik wil de beste versie van mijzelf worden.”

Uiteindelijk heeft Hato een groot doel. “Ik wil de beste verdediger van de wereld worden”, zegt hij. “Dat als mensen gevraagd wordt wie dat is, ze naar mij zullen wijzen.” De Ajacied nam al een kijkje in de keuken, toen hij eind vorig jaar bij het Nederlands elftal samen trainde met Virgil van Dijk. “Het was niet dat ik hem bestudeerde. Maar ik luisterde wel goed, nam het vervolgens mee en dacht erover na. Hij is echt een persoonlijkheid, die in alles uitstraalt dat hij de beste is. Maar het is niet dat ik zoals hij wil worden. Ik wil een eigen iets creëren.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *