Voetbal4u.com

‘We wisten niet dat Oranje zó slecht kon spelen’

Monument Valley BUITENKANS! Pak 50X je inzet terug als AJAX vanavond wint van EXCELSIOR!

Ook al werd er gisteren met 4-0 gewonnen van Schotland, wisten de commentatoren niet dat het Nederlands elftal zo slecht kon spelen. in de voetbalpodcast van de NOS laten de heren dan ook weten erg teleurgesteld te zijn.

Jeroen Elshoff opent: “Die eerste helft was natuurlijk bedroevend, schokkend. We wisten dat de Schotten goed waren, maar we wisten niet dat het Nederlands elftal zo slecht kon spelen.” Jeroen Grueter vult aan: “Dat is natuurlijk wat er heel erg aan ontbrak vandaag: Frenkie de Jong. Zeker in een wedstrijd waarin het niet draait, kan Frenkie opeens twee, drie mensen voorbijlopen en dan ligt het open. Dan kunnen mensen loopacties maken en zijn er afspeelmogelijkheden. Tegen Schotland stond alles vast, er was geen ruimte tussen de linies.”

Lichtpuntjes zag Grueter amper. “Er waren heel veel spelers die totaal niet hun draai wisten te vinden. De rechterkant liep natuurlijk voor geen meter, met Simons, Frimpong en Wieffer. Voortdurend balverlies. Door al die fouten sluipt er ook gewoon onzekerheid in de ploeg.”

Elshoff vond onder meer Xavi Simons, Jeremie Frimpong en Mats Wieffer erg tegenvallen. “Hoe kan het nou dat Wieffer totaal niet lijkt op de Wieffer van Feyenoord? Hoe kan Simons in Oranje niet het niveau halen wat hij bij Leipzig haalt. Bij Frimpong kun je het nog wel uitleggen, die speelt normaal gesproken in een andere formatie.”

Arman Avsaroglu: “Bij Simons zie je toch al een aantal wedstrijden te veel gretigheid. Hij wil te graag. Het lijkt alsof hij nu voelt: ik moet het doen, ik moet hier de grote man zijn. Misschien moet je hem gewoon een keer inbrengen vanaf de bank. Je hoeft hem toch niet altijd op te stellen?”

Elshoff denkt dat het betreft Wieffer ‘vooral tussen de oren zit’. Op de vraag of de concrete interesse van Atlético Madrid meespeelt bij zijn mindere vorm, zegt Avsaroglu tot slot: “Dat geloof ik niet. De hele Europese top zit achter hem aan, Atlético wil hem hebben. Als je ziet hoe hij op Champions League-niveau speelt… Daar is hij een van de besten. Ik denk dat hij gewoon zoekende is naar hoe hij in dit elftal moet spelen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *