Voetbal4u.com

‘Ronald Koeman uit kritiek op Xavi Simons’

Monument Valley BUITENKANS! Pak 50X je inzet terug als AJAX vanavond wint van EXCELSIOR!

Oranje wist gisteren in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Schotland met 4-0 te winnen. Xavi Simons had een basisplaats maar kon wederom geen indruk maken. Hij krijgt dan ook de nodige kritiek van bondscoach Ronald Koeman.

Simons maakte het vanavond niet waar, ondanks dat hij het vertrouwen in de basis kreeg van Koeman. Hij bleef uiteindelijk 77 minuten staan. “Ik vond dat hij in deze wedstrijd te veel risico nam vanuit zijn acties”, is de bondscoach na afloop voor de camera van de NOS kritisch op Simons. “Er zijn momenten dat het niet kan, want dat er zijn heel veel spelers bij elkaar zijn. Dan moet je vaster aan de bal zijn. Xavi was een van de spelers die gewoon veel te veel balverlies had.”

Over het optreden van Memphis Depay is Koeman meer te spreken. “Je ziet aan Memphis dat hij een geweldige speler is, ondanks dat hij in de eerste helft ook een aantal momenten had waarop hij balverlies leed. Maar hij is wel een van de spelers die creatief en gevaarlijk is. Je ziet dat je met hem een meerwaarde hebt voorin”, zegt de coach over de aanvaller van Atlético Madrid.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *