Voetbal4u.com

‘Megatransfer voor opgeleefde Feyenoorder’

Feyenoord-trainer Arne Slot sluit niet uit dat Quenten Timber deze zomer een monstertransfer maakt naar Arsenal. Hij zal daar dan herenigd worden met zijn broer Jurrien.

Hij is bezig aan zijn tweede seizoen bij Feyenoord en is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke steunpilaar in het elftal van trainer Arne Slot. De oefenmeester liet zich maandagavond bij Rondo dan ook lyrisch uit over zijn pupil. “Als hij zich zo blijft ontwikkelen als hij het afgelopen jaar deed, is zijn plafond extreem hoog.”

Timber heeft de nodige indruk gemaakt op Slot. “Ik vind het een hele bijzondere speler, omdat hij op het middenveld de kracht en de snelheid heeft waarmee hij een overtal kan creëren. Ik vind ook dat hij een enorm goede mentaliteit heeft.” Een toekomstbestemming weet Slot mogelijk ook wel voor de middenvelder. “Zijn broertje (Jurriën, red.) zit al bij Arsenal, maar het is niet uitgesloten dat Quinten ook naar een club van dat kaliber zou kunnen.”

Rafael van der Vaart merkte op dat de spelers van Feyenoord, waaronder Timber, steeds fitter worden. Dat kon Slot bevestigen. “Onze fysieke staf, de trainersstaf en spelers zelf stoppen er zoveel in, waardoor de spelers zoveel sterker worden. Je leert Orkun Kökcü echt niet beter voetballen, maar hij wordt wel fitter. De spelers die wij binnenhalen worden dat ook.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *