Voetbal4u.com

‘Vraagtekens over drankgebruik van Twente-speler’

Monument Valley BUITENKANS! Pak 50X je inzet terug als AJAX vanavond wint van EXCELSIOR!

FC Twente-speler Joshua Brenet moet vandaag voor de rechtbank verschijnen. Hij moet zich volgens het medium ‘Tubantia’ verantwoorden voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

Arjan te Bogt en Maarten Schoon beschrijven in de krant dat Brenet de laatste tijd vaker de fout in is gegaan. Zo werd de dertigjarige verdediger na de afscheidswedstrijd van Wout Brama uit Paddy’s in Enschede gezet. “Er zit al wat drank in de man, als Brenet een opstootje veroorzaakt”, beschrijven de journalisten. “Omstanders zien het gebeuren, net als de beveiliging. Die haalt de profvoetballer weg en zet hem uit de zaak. Hij hoeft er ook niet weer terug te komen, wordt hem te verstaan gegeven.”

Brenet is in november 2021 door de politierechter in Rotterdam al veroordeeld, omdat hij in juli 2020 zijn vriendin bij de keel heeft gegrepen. De tweevoudig international kreeg een voorwaardelijke taakstraf van 20 uur met een proeftijd van twee jaar opgelegd. Het is niet duidelijk of FC Twente op de hoogte was van die veroordeling op het moment dat Brenet in de zomer van 2022 in Enschede tekent. Zijn zaakwaarnemer Ugur Zevfi laat weten dat hij het destijds niet wist en het ook niet besproken is. “En als ik het had geweten, had ik het niet verteld. Het is een privékwestie”, aldus Zevfi.

FC Twente leert later wel de andere kant van Brenet, die op het veld prima presteert, kennen. “Er zijn vraagtekens over zijn drankgebruik, zijn professionalisme en zijn moreel kompas”, aldus Te Bogt en Schoon. Brenet raakt zijn rijbewijs kwijt, maar stapt toch achter het stuurt en wordt op 10 januari 2023 door de politie in Enschede aangehouden. Datzelfde gebeurt dertien dagen later nog eens op de A1 bij Bathmen. Hij moet zich daarom bij de rechter verantwoorden. FC Twente ziet het dan als een privé-kwestie.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *