Voetbal4u.com

‘Het Nederlands elftal speelt als een kip zonder kop’

Voormalig topvoetballer Willem van Hanegem is niet onder de indruk van het huidige Oranje dat met 2-1 verloor van Duitsland. In zijn ogen mist het Nederlands elftal een type ‘Toni Kroos’.

“Nee, ik denk dat er maar weinig waren die het goed vonden”, vertelt Van Hanegem in de AD Willem&Wessel-podcast over de wedstrijd van Oranje. Als hem gevraagd wordt naar wie hij wél goed vond spelen bij Oranje, blijft het lang stil. “Die keeper”, klinkt het na een poosje. “Die was goed.”

Het probleem van het Nederlands elftal is dat iedereen voor zichzelf speelt, meent Van Hanegem. “Ze zijn niet van het spelen, gaan, spelen, erbij komen, ruimte maken, vrijlopen. Dat is heel gek om te zien. Als zij gewoon gaan voetballen, met z’n allen, dan ga je zien dat ze het wel kunnen. Nu is het als een kip zonder kop.”

Duitsland heeft het wat dat betreft beter voor elkaar, zag Van Hanegem. “Ik heb alle twee de wedstrijden van de Duitsers gezien. Die Kroos… Dan zie je hoe belangrijk zo’n speler is voor de rest. We hebben wedstrijden gezien van het Duitse elftal waarin die gasten alleen maar met zichzelf bezig waren. Met niks anders! En nu zag je ze een hele boel goed doen. Zulke spelers zijn zo belangrijk voor de rest”, besluit hij.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *