Voetbal4u.com

Oud-Feyenoorder: ‘In het begin had ik een schurfthekel aan hem’

In het verleden werd Bert Konterman met Feyenoord kampioen van Nederland. Toch was er één speler in het elftal die hij niet kon luchten of zien. En dat was de Argentijnse goaltjesdief Julio Ricardo Cruz.

Tegenover het medium ‘ELF Voetbal’ zegt hij er het volgende over: “Voorin hadden we Julio Ricardo Cruz. Ik zeg je eerlijk: in het begin had ik een schurfthekel aan hem. Hij had het talent van Marco van Basten, maar hij had niet zo vaak zin. Dat is nogal een uitspraak, ja. Maar Julio was zó goed. Geniaal! Dat hij het zo verkwanselde, daar kon ik in het begin moeilijk mee omgaan. Hij had doordeweeks geen zin, maar liet het in tegenstelling tot Romario ook in het weekend niet zien. Trainer Leo Beenhakker moest hem wakker schudden voordat een van ons hem een rotschop had gegeven. Niet veel later begon hij te excelleren.”

Cruz speelde voordat hij in Rotterdam neerstreek bij Banfield en River Plate in zijn geboorteland Argentinië. Na Feyenoord floreerde de spits nog bij Bologna en Internazionale om in 2010 bij SS Lazio een punt te zetten achter zijn imposante loopbaan.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *