Voetbal4u.com

Verbaasde PSV-speler: ‘Heeft Van Basten dat gezegd?’

Monument Valley BUITENKANS! Pak 50X je inzet terug als AJAX vanavond wint van EXCELSIOR!

Jerdy Schouten maakte afgelopen zomer de overstap van Bologna naar PSV, en is daar uitgegroeid tot één van de sterkhouders. Op lof reageert de middenvelder echter nederig…

In gesprek met Helden wordt Schouten een quote van Marco van Basten voorgelegd. De doelpuntenmaker in de gewonnen EK-finale van 1988 zei in november dat middenvelder van PSV ‘zeker Oranje-materiaal’ en ‘echt een goede speler’ is. Schouten reageert nederig. “Heeft Marco van Basten dat gezegd? Nou, als zo’n grote voetballer dat over me zegt, dan voel ik me gevleid. Mijn ouders hebben dit waarschijnlijk wel meegekregen. Zij waren vast enorm trots toen ze dat hoorden.”

Schouten voelt zich in Eindhoven op de juiste plek. In augustus 2023 nam PSV de 27-jarige over van Bologna. “Ik voelde al snel dat PSV goed bij mij paste. Rondom de andere topclubs in Nederland hangt meer controverse dan om PSV. PSV doet wat het moet doen, voor de rest hoor je nooit gekke dingen over de club. Dat past bij mij.”

De middenvelder merkte op dat hij uit het zicht van veel Nederlandse fans voetbalde. “Toen ik bij Bologna speelde, heeft men in Nederland mij nooit veel zien voetballen. In Italië deed ik het niet anders dan hier, maar nu hoor je meer over mij. In Bologna werd ik altijd herkend op straat. Als ik op vakantie was in Nederland had ik rust, hier kon ik overal naartoe zonder dat mensen me aanspraken. Dat is nu wel veranderd. Maar ik stond zelf vroeger ook in de rij voor een handtekening of foto, hoor, dus het is heus niet dat ik daar een hekel aan heb.” In Italië kreeg Schouten bijnamen als ‘de wasmachine’ en de professor’, vanwege zijn leidende rol op het middenveld en het werk dat hij verzette.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *