Voetbal4u.com

‘Ajax-leiding gaat ongekend hard ingrijpen’

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE straks wint van PEC!

De leiding van Ajax is voornemens om deze zomer keihard in te grijpen. Volgens journalist Mike Verweij mogen bijna alle aankopen van Sven Mislintat uitkijken naar een nieuwe werkgever.

In gesprek met De Telegraaf verdedigde Mislintat zijn zomerse aankoopbeleid, maar dat vindt Verweij te makkelijk. “Zijn voordeel is dat die spelers normaal gesproken helemaal niet meer de kans om over drie of vier jaar te laten zien dat ze goed genoeg zijn voor Ajax”, stelt Verweij in de voetbalpodcast Kick-Off. “Je hoort van alle nieuwe beleidsbepalers bij Ajax al dat ze niets liever willen dan die rommel van Mislintat willen lozen.”

“Het liefst komende zomer al, dus die spelers spelen normaal gesproken over twee, drie of vier jaar niet bij Ajax”, vervolgt Verweij. De journalist bespreekt ook het recente KPMG-rapport over het onderzoek naar de Duitse bestuurder. “Van de twaalf aankopen was er bij negen geen onderliggend scoutingsrapport. Het is krankzinnig dat dat in een organisatie als Ajax dan doorgedrukt wordt.”

Het interview met Mislintat is niet onomstreden. Aanvankelijk weigerde hij een interview, maar na aandringen reageerde de Duitser alsnog. “Hij kan iets zeggen en iedereen gelooft hem”, reageert Verweij. “In dat filmpje zegt hij dat hij Feyenoord – Ajax heeft gezien, maar dat zijn spelers niet werden opgesteld. Er stonden er drie in de basis en er vielen er nog twee in. Dus dat waren er gewoon vijf van de twaalf.”

Verweij is nog niet klaar met diens afrekening. “Deze man is slim genoeg om zich niet te eraan te branden dat hij strafrechtelijk over de schreef gaat. Als ik morgen jouw tweedehands auto voor een half miljoen koop, is het ook niet strafbaar. Maar het is wel knettergek. Wat hij heeft gedaan, is absurd. Andere clubs informeerden naar Tahirovic, hij was 2,7 miljoen waard. Hij heeft hem voor 8,5 miljoen gekocht.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *