Voetbal4u.com

‘Van Praag wil Kroes niet terughebben bij Ajax’

Monument Valley VOETBALWEDDEN! STORT €10 EN KRIJG ER €50 BIJ! WAT EEN KANS!

Michael van Praag is niet van plan om Alex Kroes terug te halen als algemeen directeur. De voorzitter van de RvC van de Amsterdammers hoopt de leden van de club aankomende donderdag te overtuigen dat zijn ontslag de beste oplossing is voor de club. Hier maakt ‘De Telegraaf’ melding van.

Kroes wordt handel met voorkennis verweten in het aandeel Ajax. De rvc besloot hem te schorsen en Van Praag sloot meteen hardhandig de deur, hoewel hij de directeur naar eigen zeggen ook liever had behouden. “Ga dat maar eens uitleggen aan onze stakeholders”, zei hij evenwel. “Alex zal die aandelen echt niet hebben gekocht om winst te maken. Maar het is dom, naïef en bovendien strafbaar.”

De laatste weken ontstond echter veel weerstand tegen het vertrek van Kroes, naar wiens komst maanden reikhalzend was uitgekeken. Diverse clubiconen en de harde kern schaarden zich achter de directeur. De bestuursraad riep ook al op om de beslissing om Kroes te ontslaan te heroverwegen. De bestuursraad vertegenwoordigt de leden, die 73 procent van de aandelen van de club in handen hebben.

Van Praag meent dat veel leden een ‘informatieachterstand’ hebben, zo liet hij al weten. De preses geeft daarom acte de présence op een bijeenkomst donderdagavond, op de geboortedag van Johan Cruijff. Volgens De Telegraaf wil de rvc nog altijd het ontslag van Kroes bekrachtigen op de buitengewone vergadering voor aandeelhouders op 21 mei. Of dat gaat lukken, is door de massale steun voor Kroes wel de vraag.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *